Vivian Wei Guo

Vivian Wei Guo er partner i Consci.
Hun er også fagansvarlig for bærekraft og internasjonal miljøutvikling.

Telefon +47 93 97 84 62 (Norge) +86 150 7786 4208 (Kina)
Epost: vivian@consci.no

 

 

Nøkkelkompetanse

  • Kunnskap og forskningskompetanse innen miljøpolitikk, samfunnsansvar og  bærekraftig utvikling
  • Erfaring fra prosjektutvikling og koordinering i offentlig sektor og frivillige organisasjoner
  • Erfaring fra diplomatisk arbeid, kundeservice, og internasjonalt samarbeid
  • God kulturell innsikt, gode kommunikasjonsevner og kompetanse i nettverksbygging
  • Språkkompetanse i kinesisk, engelsk og norsk

 

Bakgrunn

Vivian er opprinnelig fra Kina, men har vært bosatt i Oslo siden 2013. Hun har en master i Kultur, miljø og bærekraft fra Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo. Dessuten har hun en bachelor i Internasjonal politikk fra Juridisk Fakultet ved Beijing Foreign Studies University. Hun har lang erfaring fra utenriks og diplomati-arbeid hos kinesiske myndigheter, Jiangsu Foreign Affairs Office i Kina, og hun har jobbet i miljøorganisasjonen WWF i Norge.

Samarbeid Kina – Norge

Vivian har en unik kombinasjon av internasjonal erfaring, stort kontaktnett i flere land, og personlig kompetanse på “hvordan-forholde-seg-i-Kina”. Ikke bare på grunn av sin bakgrunn, men også spesielt fordi hun har jobbet direkte med disse sakene hos kinesiske myndigheter, kan hun bistå både norske virksomheter og myndigheter i forhold til Kina, og vice versa kinesiske virksomheter og myndigheter i forhold til Norge. Vivian har fokus på å skape bærekraftige løsninger på internasjonale samarbeid.

Bærekraftig utvikling

Artikkelforfatter i Tvergastein, Interdisciplinary Journal for the Environment “Paving the New Silk Road with Green Finance: Challenges and Opportunities”. Issue 8, 2016

Forfatter av Loess Plateau Prosjektet : en casestudie om bærekraftig jordbruksutvikling og økologisk rehabilitering i Kina. Med feltarbeid i Indre Mongolia, Kina. Samarbeidet med Det Kinesiske Departement for Vannressurser, Verdensbankens kontor og UNEP i Beijing, China Agricultural University og Hehai University i Kina.

Medvirket i Arne Næss Prosjektet : Dette prosjektet kombinerte ulike case-studier for å belyse «best practice” for bærekraftig utvikling og økologisk rehabilitering

Klima og Miljø-politikk

Vivian har bred kompetanse innenfor en rekke områder innen klima og miljø. Større saker kjent fra media som Vivian har jobbet med er oljefondets investeringer i fornybar energi, norske investeringer i UNESCOs verdensarvliste, klimarisikorapportering og klimapolitikkampanjen .

Samfunnsansvar

Medvirker i Scenedelta: foreningen Scenedelta er en paraplyorganisasjon for ulike ressursgrupper som driver teater. Målet er å forbedre folks helse og livskvalitet og integrering i det norske samfunnet. Det er et sosialt entreprenørskapsprosjekt støttet av ‘Tøyen Unlimited’. De mest aktive gruppene er Teater Vildenvei – teateret i det psykiske helsevern og Kjærsminteateret, en gruppe for flyktninger og innvandrere.

Interesser

Vivian er engasjert i humanitært og miljøvennlig frivillig-arbeid. Hun liker friluftsaktiviteter og være i naturen, slik som ski, fjell- og skogsturer, og kajakk-padling.

Les mer på LinkedIn her… les mer